2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így módosul a kolozsvári tömegközlekedés az Untold fesztivál miatt

2019. július 31. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat az Untold fesztivál ideje alatt módosítja a tömegközlekedési eszközök útvonalát és programját. Az útvonalmódosítás a július 29. és augusztus 7. (4.30 óráig) között érvényben levő forgalomkorlátozások és útlezárások miatt szükséges, számolt be a módosításokról honlapján az RMDSZ Kolozs megyei szervezete.

A honlapon közzétett információk szerint ez idő alatt a 102-es villamos – nem közlekedik. A villamost buszokkal helyettesítik, amelyek a 101A villamos útvonalán közlekedneka Bucium és az Állomás tér/P-ţa Gării között (a vonal mindkét irányba módosul, így nem a Függetlenség úton halad végig a busz, hanem a Garibaldi utca – Hétvezér tér/P-ţa 14 Iulie – Vasvári Pál/ O. Goga – Fellegvári út/Drăgălina –Nagy/Horea utca útvonalon ér célba). A Kolozsvári Aréna és a Sétatér közelében, illetve a Malom/George Bariţiuutcában levő megállók nem üzemelnek.

A 100-as vonalon (Állomás tér – Munka sugárút) a megszokott órarend és útvonal szerint közlekednek a villamosok.

30-as busz

Menet a busz útvonala a Hétvezér tértől változik: Hétvezér tér – Vasvári Pál utca – Napoca híd – Függetlenség út – Malom utca – Széchenyi/Mihai Viteazu tér - Postakert/Cuza Vodă utca – Magyar/B-dul 21 Decembrie 1989 utca. Jövet: Magyar utca, Wesselényi/ Reg. Ferdinand utca – Malom utca – Függetlenség utca – Napoca híd – Vasvári Pál utca –Hétvezér tér.

M 26-os metropoliszövezeti járat

A busz elkerüli a Függetlenség út középső szakaszát és a következő útvonalon közlekedik: Garibaldi utca – Hétvezér tér – Vasvári Pál utca – Napoca híd – Függetlenség út – Malom utca – Nagy utca – Fellegvári utca – Vasvári Pál utca – Hétvezér tér – Függetlenség utca – Nyárfasor/Plopilor utca – Fenesi út/Calea Floreşti.

Mind a 30-as, mind az M26-os busz esetében ideiglenes megálló létesül a Malom utcában, a Kolozsvári Műszaki Egyetem szomszédságában.

A Sétatér közelében a buszjáratok augusztus 1. és 4. között sűrűbben közlekednek. Ebben a periódusban éjszaka, 23 és 6 óra között a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat különleges járatokat biztosít a következő buszvonalakon:

25N - Unirii utca – Bucium (23 és 1 óra között).6-os busz – Szamosfalvi/Aurel Vlaicu út – Bucium

25-ös busz – Unirii utca – Bucium30-as busz46-os busz – Hajnal negyed – VárosközpontM26 – Szászfenes – Malom utca

23 óra és 4.30 óra között a 6-os, a 25-ös, a 30-as és a 46-os buszvonalon félóránként közlekednek a buszok. ez idő alatt az M26-os óránként jár. 4.30 után, amikor a fesztivál előadásai befejeződnek, a buszok tízpercenként közlekednek. Amennyiben a buszok túlzsúfoltak lesznek, megnövelik a buszok számát.

A 6-os és a 25-ös vonalon közlekedő pótbuszok mind a Mărăşti mind a Monostor irányában az Unió/Memorandumului és az Agronómia megállókban, az M26 pedig a Horia Demian Sportcsarnoknál levő megállójában veszi fel az utasokat. Az UNTOLD fesztivál alatt az Unió utcában, a Mócok útján (a Sürgősségi Gyermekkórházzal szemben) és a Malom utcában levő buszjegyárus bódék éjjel-nappal nyitva tartanak.

Az éjszakai járatokon, tehát 23 és 6 óra között egy utazás 5 lejbe kerül. A jegyet a jegyárustól lehet megvásárolni, de érintős bankkártyával buszon is megváltható.

A 7 napig érvényes kártyás bérlet ára 48,50 lej, a 3 napos kártyás bérlet pedig 29,50 lejbe kerül. A kártya a Sétatér közeli megállókban található jegyautomatákból vásárolható meg, illetve a fesztivál területén, a bejárat közelében, a fősétány mellett felállított CTP-sátorban is beszerezhető. A kártya valamennyi, nappali és éjszakai buszjáraton, korlátlan számú utazásra érvényes. (kolozsmegye.ro/hírszerk)

Nyitókép: stiridecluj.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS