2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt a nevezés a 2. KMN – Donaton Futóversenyre

2019. július 29. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

Megnyitották a tavaly útjára indított KMN – Donaton Futóverseny idei nevezési időszakát. A 10. Kolozsvári Magyar Napok keretében sorra kerülő örömfutásra több kategóriában várják az érdeklődőket augusztus 24-én 10 órától.

Forrás: Kolozsvári Magyar NapokForrás: Kolozsvári Magyar Napok


„A legenda szerint közel 400 évvel ezelőtt a Hója-erdőnél legeltető Donát egy éjszaka felfigyelt a Törökvágásnál Kolozsvárra felé közeledő török seregre. A hős pásztor lélekszakadva futott be a városba, egyenest a városházára. Éppen csak annyi ideje maradt, hogy riassza a város lakóit, ezt követően a nagy megerőltetéstől holtan rogyott össze. Neki köszönhetően a katonaságot hamar összetrombitálták, s elűzték az törököket Kolozsvár falai alól. Az út, melyet az önfeláldozó Donát pásztor megtett, ma is a nevét viseli. A Kolozsvári Magyar Napok keretében az ő emlékét idézzük meg a KMN – Donaton Futóversenyen.”- írja szerkesztőségünkhőz eljuttatott sajtóközleményében a KMN-Donaton Futóverseny Sajtóirodája.

Távok, megmérettetések

A versenyzők 1, 4 és 10 kilométeres távon, tíz korcsoportban mérhetik össze erejüket.

Az érdeklődők augusztus 22-ig jelentkezhetnek előzetesen a donaton.ro weboldalon.

Az esetlegesen fennmaradt helyeket a verseny napján, augusztus 24-én a Farkas utcai versenyközpontban lehet betölteni. A versenyen részt vevők létszáma korlátozott, ezért érdemes időben regisztrálni, tanácsolja a KMN-Donaton . A 14 év alattiak számára a nevezési díj 5 RON, a 14 év fölöttiek esetében pedig 15 RON – előzetes regisztrálás esetén. A helyszíni nevezés díja: a 14 év alattiak számára 10 RON, a 14 év fölöttiek számára 30 RON.

A nevezési díjak fejében minden résztvevőnek befutóérmet, mikrocsipes rajtszámot, szükség esetén egészségügyi ellátást, a frissítőpontoknál vizet, izotóniás italt, gyümölcsöt, müzliszeletet biztosítanak. A célba érésnél minden versenyzőt az ökörsütésre szóló kóstolójeggyel, a felnőtt versenyzőket pedig frissen csapolt kézműves sörrel fogadják. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS