2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdélyi újszülöttek kaptak ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól

2019. július 26. 14:43, utolsó frissítés: 14:46

Erdélyi újszülöttek kaptak jelképes értékű ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól, a könyvet, CD-t és DVD-t tartalmazó csomagot Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) helyettes államtitkára adta át az érintett családoknak.

Az eseményt a kolozsvári római katolikus Szent Mihály nőszövetség székházában tartották csütörtök este. A Kárpát-medencei magyar oktatásfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: az ajándékcsomagok átadása része a tavaly elindított Közénk tartozol! elnevezésű kulturális programnak. Ennek keretében a magyar állam, kiemelten az Emmi, olyan családoknak ad jelképes értékű, de nagy érzelmi és morális töltetű ajándékokat, amelyek újszülöttekkel gazdagították a magyar nemzetet.

A helyettes államtitkár úgy vélte, hogy az ajándékcsomag jele és kifejezője annak a ténynek, hogy a magyar nemzet a Kárpát-medencében egy és egységes, amit adminisztratív vagy lelkekbe beépített határokkal nem lehet szétszabdalni.

Olyan családok kapják meg a csomagot, akik kinyilvánították a magyar nemzethez való tartozásukat - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A Közénk tartozol! kulturális nemzetpolitikai program a szórványban élő kisgyermekes külhoni magyar családokat szólítja meg, erősítve bennük a nemzeti identitás és összetartozás tudatát, írja az MTI.

2018-ban 800 szórványvidéken élő erdélyi újszülött családja kapott alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó ajándékcsomagot. (mti)

Nyitókép: Anyabarat.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS