2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia szinten egyedülálló vidámparkot terveznek Sepsiszentgyörgyön

2019. július 25. 13:34, utolsó frissítés: 13:40

Egyedülálló, 12 hektáron elterülő vidámparkot tervez Sepsiszentgyörgy önkormányzata a hozzá tartozó Sugásfürdő területén. Az elképzelések szerint a kétszintes épületben ajándékboltok, étterem, tó fölé nyúló üvegteraszos bár, mozi és játékterem is helyet kapna. A közvitára bocsájtott tervet a városháza honlapján lehet megtekinteni.

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió


A vidámparkban építenének egy miniatűr várost Guliver City néven, abban pedig 3D-s technológiával a világ legismertebb műemlékeit jelenítenék meg.

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió


A tervek szerint a területen egy kilométer hosszú alpesi hullámvasút is helyet kapna, továbbá egy hatalmas maketten a naprendszer lenne látható.

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió


A vidámpark egyik vonzó eleme lenne a vizes felvonó, amely egy tóba ereszkedik majd le és ott az üvegalagúton keresztül megfigyelhető lesz majd a víz alatti élővilág.

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió


Egy iskolabuszban rendeznének be egy Szafari buszt, ahol virtuálisan a világ több pontjára elutazhatnak majd az érdeklődők. A tervezet szerint egy kalandparkot is kialakítanának.

Forrás: Sláger RádióForrás: Sláger Rádió


A 4,7 millió eurós beruházás a kezdeményezők szerint 16 hónap alatt tudna megvalósulni és jelentős számú turistát vonzana a városba nemcsak az országból, hanem külföldről is.

A vidámpark elsősorban családi szórakozásra lenne a legideálisabb, de a közvitára bocsájtott tervezet szerint rengeteg fiatal látogatót is bevonzana.

A „Family Adventure Park” megnyitásával 21 állandó új munkahelyet hoznak létre, és további 16 szezonmunkásnak biztosítanának állást.

A becslések szerint az indulás utáni első évben kb. 100 ezer látogatóra lehet majd számítani, és a vendégek száma azontúl minden évben 10 százalékkal növekedne. A terv a célja a turizmus fellendítése. A közvita során július 29-ig várják a projekthez fűzött javaslatokat és véleményeket. (Sláger Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS