2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvárt ajánlja a CNN, mint Európa egyik szép, de turisták által alig látogatott városát

2019. július 23. 18:39, utolsó frissítés: 18:39

Húszas listát közölt a CNN utazási rovata olyan európai városokról, amelyek szépek, és meg lehet úszni velük a nagy európai turistacélpontok - mint Párizs, Velence vagy Amszterdam - turistaáradatát. A listát elég kiegyensúlyozottan állította össze a szerkesztő Joe Minihane, országonként egy-egy várost ajánlott. Így került be Romániából Kolozsvár, míg Magyarországról Debrecen.

Pixabay/Creative CommonsPixabay/Creative Commons


Azt írják, hogy Kolozsvárnak megvan minden olyan látványossága, ami egy ideális city breakhez szükséges. A látványosságok közül csak kettőt emelnek ki, a Szent Mihály-templomot, illetve az egykori ecsetgyárban működő Ecsetgyár kiállító- és művészeti teret, ami miatt megéri ide látogatni, de mint írják, kávézók és bárok is bőven vannak, ahol el lehet tölteni az időt.

Kolozsvár és Debrecen mellett a következő városokat ajánlja még a cikk: a franciaországi Orange, az angliai Norwich, a dániai Aarhus, a belgiumi Antwerpen, a hollandiai Hága, a boszniai Szarajevó, a koszovói Pristina, a svédországi Malmö, a skóciai Aberdeen, a svájci Bern, a lengyelországi Varsó, a grúziai Tbiliszi, a fehérorosz Minszk, az örményországi Jereván, a törökországi Ankara, a bulgáriai Plovdiv, a norvégiai Trondheim és az olaszországi Torino. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS