2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi miniszter szakértői egyesületektől kért véleményt a GRECO-jelentéssel kapcsolatban

2019. július 16. 17:07, utolsó frissítés: 17:07

Minden szakértői egyesülettől véleményt kért az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoport (GRECO) jelentésében foglaltakkal kapcsolatban - jelentette be kedden Ana Birchall igazságügyi miniszter.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a GRECO-jelentésben felvetett témákról azt mondta, hogy "ezeket a dolgokat az ügyészeknek és bíráknak kell tisztázniuk", és kijelentette: "az igazságszolgáltatás megvalósítása a bírói hatóságoknak, nem pedig Románia elnökének, miniszterelnökének vagy más politikai erőknek a feladata".

A kormányfő Hollandia példáját hozta fel, ahol levélben tájékoztatták a GRECO-t arról, hogy majd amikor konszenzus alakul ki egy adott témakörben az ügyészek és bírák között, akkor azt ismertetik a GRECO-val.

Romániában kevés előrelépés tapasztalható a törvényhozók, a bírák és az ügyészek körében észlelt korrupció visszaszorítását célzó intézkedések, valamint az igazságügy vitatott reformjával kapcsolatos aggályok megválaszolása terén - hívta a figyelmet július 9-ei jelentésében a GRECO. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS