2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénzbüntetésre számíthat az a román nő, aki Rómában összeszedte a szemetet

2019. július 10. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

A digi24.ro számolt be annak a romániai nőnek a történetéről, akit meg akarnak büntetni, mert összeszedte és szelektálta a szemetet Rómában. A Gabriela nevű nő 18 éves kora óta él az olasz fővárosban és jelenleg menedzserként dolgozik Róma egyik luxusnegyedében.

Fotó: Corriere della SeraFotó: Corriere della Sera


A nő megelégelte, hogy felgyülemlik a szeméthegy a tömbháza előtt, ezért gumikesztyűt és maszkot ragadott, hogy eltakarítsa és szelektálja a felgyülemlett és szétdobált szemetet. A nő dolga végeztével vízzel lemosta a helyet, ahol a szemét addig halmokban volt, hogy enyhítse a környéken terjengő bűzt.

Az elvégzett takarítás után néhány nappal azonban a helyi hatóságok részéről informálták, hogy több száz eurós pénzbírságra számíthat, amiért vízzel locsolt le egy közútnak számító részt.

A portál beszámolója szerint az elmúlt napokban az olasz főváros modern történelmének legnagyobb szemétválságával néz szembe. Az illetékes szervek naponta 4600 tonna szemetet gyűjtenek be, amelyből 2600 tonna vegyes szemétnek számít. Naponta viszont körülbelül 300 tonna szemét marad a város utcáin, mivel a vállalatoknak egyszerűen nincs kapacitásuk az elszállításukra. Az orvosok figyelmeztetése szerint a kialakult helyzet nagy veszélyt jelenthet a lakosok egészségi állapotára is. (digi24.ro)

Nyitókép: Corriere della Sera

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS