2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megdőlt minden idők francia melegrekordja

2019. június 28. 16:30, utolsó frissítés: 16:50

Pénteken 44.3 Celsius-fokot mértek Dél-Franciaországban, ezzel megdőlt minden idők legmelegebb francia rekordja, amelyet 2003 augusztusában mértek (44.1 Celsius-fok).

Az Észak-Afrika és Spanyolország felől érkező meleg időjárás egyik legfőbb jellemzője, hogy a hőmérséklet éjszaka is meleg marad, nem csökken 20 fok alá, és Franciaország legnagyobb részén éjjel is 25 fok körül fog stagnálni.

Az első extrém hőhullám június 20-án érkezett Európába, Franciaországban ekkor készült el az első időjárási hőtérkép a hőhullámról, meglepő módon egy arcot formáltAz első extrém hőhullám június 20-án érkezett Európába, Franciaországban ekkor készült el az első időjárási hőtérkép a hőhullámról, meglepő módon egy arcot formált


Franciaország mellett több európai országban is hőmérsékleti-rekordok dőltek a héten érkezett hőhullám idején. Németország, Lengyelország és Csehország területén is megdőlt a napokban a júniusban mért maximum-hőmérsékleti rekord. A Szahara felől érkező forró levegő miatt többfelé tovább fokozódik a hőség.

Csütörtökön fennállása óta először adta ki a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást a francia meteorológiai szolgálat . A riasztás Marseille, Avignon, Montpellier és Nimes városra és a négy környező megyére vonatkozik.

Spanyolországban a hőségnek 2 halálos áldozata is van már, egy 17 éves fiú és egy 80 éves férfi. (Guardian)

Nyitókép: euronews.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS