2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eddig 4000 eurót gyűjtöttek a Zarándoklat az életért rádiósai, de még lehet adakozni Ágica megsegítésére

2019. június 21. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

A lelki, szellemi és fizikai próbatételt jelentő Zarándoklat az életért eredményeiről tartottak élménybeszámoló sajtótájékoztatót annak rádiós résztvevői, Ferencz Zsolt és Varga-Mihály Márton. A konkrét élményeken túl - mint hogy hányszor láttak medvét, illetve melyik volt számukra a legnehezebben teljesíthető terep -, elsősorban arról az előre talán nem is látható feladatról beszéltek, amit a 14 éves mezőbándi rákos kislány, Ágica és családjának felkarolása, ügyeiknek a menedzselése jelentett.

Lelkesen mesélnek a zarándokok: Marci és ZsoltLelkesen mesélnek a zarándokok: Marci és Zsolt


Mint mondták, a zarándoklat végéig a kitűzött 10 ezer eurós cél mintegy negyedét teljesítették, nagyjából fele-fele arányban a tarisznyájukba, illetve az Életfa Családsegítő Egyesület bankszámlájára küldve. Az azóta eltelt 18 napban a különböző magánadományokkal, vállalkozóktól érkezett adományokkal, illetve az egyházközségek által felajánlott perselypénzekkel az összeg elérte a 4000 eurót.

Az adományok egy részét már átadták a családnak, hogy a felmerülő szükségleteiket fedezni tudják, a másik részét pedig közvetve kapják meg, például az épülő fürdőszobába csempét vásárol, kádat vagy éppen kagylót vásárolva, esetleg az elektromos áram bevezetését fedezik ebből, mert mint hangsúlyozták, a kemoterápiás kezelésben részesülő betegek esetében különösen fontos a higiénia, amelynek az egyik feltétele az épülő fürdőszoba. És mint Zsolt és Marci magyarázta, még egy hétig, június 28-ig várják az adományokat, amelyet személyesen nekik is át lehet adni, illetve át is lehet utalni az Életfa Családsegítő Egyesület számlájára adomány Ágicának/donație pentru Ágica megjegyzéssel/jeligével.

Az egyesület adatai:

- Asociatia Copacul Vietii - Életfa Családsegítő Egyesület CF: 18118751 Cluj Napoca
- Számlaszám RON esetén: RO84OTPV200000653359RO01 Banca OTP Cluj
- Számlaszám HUF esetén: RO88 OTPV 2000 0065 3359 HU01, számlát vezető bank neve, Swift kódja: Otp Bank Romania, OTPVROBU

Mint Marci és Zsolt elmondta, előre nem számítottak rá, hogy a zarándoklat teljesítése után következő szervezési feladat, vagyis a vállalkozók felkeresése jelenti majd az igazi megterhelő feladatot, amelyet viszont lelkesen vállaltak, mert ahogyan Marci fogalmazott, "ha ráérzel a jótékonykodásra, akkor mindig azt akarod csinálni". Elmondásuk szerint nagyon sokat jelentett számukra az, hogy találkozhattak az emberekkel, és "sokkal többet kaptak tőlük, mint a pápától", akinek a csíksomlyói látogatására elindultak Kolozsvárról. Az embereken látszott, hogy a saját problémáik mellett adományozni akarnak, és akár több kilométert is megtettek, csak hogy személyesen találkozzanak velük az út mellett. Meglepte őket, hogy a közönségük mennyire megtiszteltetésnek vette, hogy meglátogatták őket.

Előfordult, hogy félre húzott egy autó mellettük, és csak annyit kérdeztek, hogy ők azok a zarándokok, akiket a rádióban lehetett hallani?Előfordult, hogy félre húzott egy autó mellettük, és csak annyit kérdeztek, hogy ők azok a zarándokok, akiket a rádióban lehetett hallani?


Elmondásuk szerint ezután a Mária zarándokút népszerűsítésében is részt vesznek majd, hogy minél többen többen vállaljanak ott zarándokutat, mert tényleg olyan Erdélyt lehet látni erdőn és mezőn keresztül, ami rendkívül szép és látványos. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS