2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőröket gúnyoló számuk miatt perelné a Paraziții együttest a rendőrszakszervezet

2019. június 18. 16:52, utolsó frissítés: 16:55

Iulian Surugiu, Rendőrök Országos Szakszervezete (SNAP) elnöke bejelentette, hogy feljelentést tesz a Paraziții nevet viselő hip-hop együttes ellen az „Antimiliţie“ című számuk miatt, amely szerinte „támadó üzenetet” hordoz magában.

A szindikátus vezetője szerint az együttes tagjainak a bíróságon kell felelniük a zenéjük miatt, mert mint fogalmazott: „nem lehet ilyet csinálni egy demokratikus országban”. Surugiu azt nyilatkozta, hogy még a jövő héten megteszi majd a feljelentést az együttes ellen. Az elnök szerint az említett dalban nemcsak a romániai rendőröket, de azok családtagjait is sértegetik, és ezt nem hagyhatja szó nélkül.

Az együttes kifogásolt száma a néhány hete megjelent „Arma Secretă“ albumukon található, de a YouTube videómegosztóra is feltöltötték, ahol már milliós megtekintés fölött van. A szám refrénje nagyjából azt az üzenetet hordozza, hogyha semmire sem vagy jó az életben, akkor legyél rendőr. A dal számos trágár sort is tartalmaz:Az együttesnek nem lehet a szíve csücske a rendőrség, egy 2016-os számukban is elég kemény sorokkal illetik a rendvédelmi szerveket. A dalban a rendőrség „analfabetizmusát” és „ostobaságát” taglalják.


(adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS