2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másodéves egyetemistáknak hirdet felvételt az Mathias Corvinus Collegium

2019. június 13. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

Az alapképzésen ősszel második évüket kezdő kolozsvári diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja. A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást, írja az MCC közleménye.„A sikeres felvételit tett diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában. A program során nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek a résztvevők, de lehetőségük van arra, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, valamint arra hogy neves szakemberektől tanuljanak. Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a hallgatók, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak.” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.


Az egyetemisták a program keretében Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, valamint Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A heti két alkalommal megtartott kurzusok mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek. Továbbá a képzések által tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket tudnak szerezni egy-egy kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők itt is élményekkel teli programokra, táborokra számíthatnak.


Azoknak, akik lehetőséget látnak a Program által kínált képzésekben és jelentkeznek, felvételi keretén belül szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg előbbi egy logikai- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott témák közül egy kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szakirányos képzéseire június 20. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ az intézmény honlapján olvasható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS