2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péntektől kezdődik a diMANSIONS, Székelyföld kastélyos retrofesztiválja

2019. június 12. 16:51, utolsó frissítés: 16:52

Az oltszemi Mikó-kastély területén péntektől – június 14-16. között – veszi kezdetét a nagyszabású diMANSIONS retrófesztivál, ahol a romániai és magyarországi fellépők mellett a 80-as, 90-es és 2000-es évek retró-zenei világsztárjai adnak élő koncertet. Az akár 10.000 fő befogadására is képes óriássátornak köszönhetően az esetleges rossz idő sem szabhat gátat a szórakozásnak.A rendezvény első napján, pénteken (június 14-én) egy igazi világsztár köszönti majd a résztvevőket, hiszen a legendás Modern Talking zenekarból ismert Thomas Anders ad koncertet, majd őt követi Lou Bega és a Hermes House Band fellépése, de már kora délutáni órákban, a hazai retró-zene méltán ismert csillagának, Mirabela Dauernek, és a Massaoke produkciójának (Egyesült Királyság) örvendhetnek a jelenlévők.

Szombaton (június 15-én) a helyi Musicum, illetve a romániai Bosquito zenekar fellépésével kezdődik a múltidéző party, majd a jamaikai Inner Circle lép színpadra, őket pedig Tania Evans és Turbo B ex Snap!, valamint Dr. Alban követi.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap (június 16-án) a hamisíthatatlan rockzenéjé lesz a főszerep: fellép romániai Coco együttes, a Compact zenekar és nemzetközi hírnevű Dire Straits Experiment. A zárónapon ugyanakkor magyarországi együtteseket is köszönthetnek a fesztivál résztvevői, hiszen jelen lesz és nagyszabású koncertet ad a fennállásának idén 40. évfordulóját ünneplő Karthago zenekar, valamint a Guns’N’Roses tribute-zenekaraként ismert Reckless Roses is.

A programA program


A fesztiválra érkezőket három különböző zenei színpad is várja: a Kayam Stage, melynek koncertterét óriássátor fedi, az Ursus Stage és a Silent Disco. Utóbbi valódi különlegességnek számít, hiszen ott – a helyszínen megkapott fülhallgatók segítségével – mindenki maga választhatja ki, milyen zenére szeretné átbulizni az előtte álló éjszakát. A diMANSIONS fesztiválon több, mint 10 helyi DJ (Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról egyaránt) gondoskodik majd a folyamatos jókedvről – a 80-as, 90-es és 2000-es évek zenéjével „felfegyverkezve”.

A fesztiválhoz közeli városokból folyamatos buszjáratok közlekednek majd a helyszínre és vissza, így Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Csíkszeredából (tusnádi megállóval) és Brassóból is könnyedén megközelíthető lesz a rendezvény. A szervezők tájékoztattak: a buszok menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik mindenki számára a weboldalukon.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy még elérhető néhány belépőjegy, amelyet bárki megvásárolhat a www.dimansions.ro oldalon keresztül, vagy a iabilet.ro, az eventim.ro, a myticket.ro és bilete.ro oldalakra ellátogatva. Ugyanígy személyesen is vásárolhatók belépők a Flanco, az IQBOX Telekom, a Cărturești és Uman üzleteiben, valamint a SelfPay termináljainál. A fennmaradó jegyek függvényében, majd helyszínen is lehet jegyet vásárolni. További érdekességekért és hasznos tudnivalókért pedig érdemes ellátogatni a Facebook oldalukra is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS