2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Open KOLI: lehet jelentkezni előadónak a VIBE tudásfórumára

2019. június 07. 13:31, utolsó frissítés: 13:34

Lehet jelentkezni előadónak a VIBE Koliba - írják a szervezők közleményükben. Mint mondják a VIBE Fesztivál tudásfórumának line up-ja folyamatosan bővül fog, és ennek a folyamatnak a része az Open KOLI felhívás. A jelentkezők a tervezett előadásuk egy oldalas kivonatát és egy fél oldalas bemutatkozó szöveget kell elküldjenek a koli@vibefestival.ro címre június 20-án éjfélig.

„Olyan egyetemi oktatókat, kutatókat, influenszereket, közéleti szereplőket szeretnénk a KOLI előadói között tudni, akik a millenniumi nemzedékek aktuális helyzetével kapcsolatos kérdések szakértői” – idézi a VIBE fesztivál közleménye Tankó Helént, a KOLI koordinátorát. A közlemény szerint párbeszédre szeretnék hívni a fiatalokat.„Az, hogy a jövőnk milyen lesz, csak elképzelni lehet. Az biztos, hogy attól függ: képesek vagyunk-e odafigyelni a millennium nemzedék megváltozott igényeire” – idézi Borzási Saroltát, a KOLI programigazgatóját a közleményük. Szerinte a tudásfórum rendeltetése a fesztiválozók számára olyan nappali programok biztosítása, amelyen szellemileg feltöltődhetnek és inspirálódhatnak.

A VIBE Kolin témái között szó lesz például arról, hogy hol kezdődik az üvegplafon (Dóczy Melinda), mik a Facebook és a szólásszabadság összefüggései (Kokoly Zsolt). Zágoni Balázstól és Bátori Annától azt lehet megtudni, hogyan tud lépést tartani a filmművészeti képzés napjaink filmipari trendjeivel? Dezső Bence egy influenszer életéről beszél majd. Rácz Béla-Gergely előadásából pedig arról lesz szó, vajon úton vagyunk-e a nyugati típusú jólét felé? Tonk Márton a Politikai Enciklopédiát ismerteti, Szász Levente pedig a BBTE-s közgazdász hallgatók generációs harcát mutatja be az esettanulmányokkal. Kassay Anna utazásélményeiről beszél majd.A VIBE KOLI húzóneve idén a közösségi média mém-sztárja, Tibi atya, akinek humoros, szarkasztikus bejegyzéseit minden huszonöt év alatti fiatal ismeri. A fiktív karakter mögötti mém- és blog-gyáros a humbákföldi pap követői közösségéről beszél majd. A millenniumi nemzedék írói is ott lesznek a KOLI-ban: Kemény Zsófi, Kali Ágnes és Lupescu Kata. Kádár Magor arra keresi majd a választ, hogy miért (nem) fekszik a jelenlegi oktatás a millenárisoknak? Seer László pedig arra a kérdésre próbál választ adni, hogyan alakítja át életünket a jövőben a mesterséges intelligencia. Vitus-Bulbuk Emese pszichológus az új nemzedékek felnőtté válásáról, a millenniumiak családalapításáról beszél. Koltai Balázs előadásában az innovatív vállalkozásokról lesz szó. Az Amigos a gyerekekért alapítója, Fábián Sára pedig a társadalmi vállalkozásokról fog beszélni. Joós Andrea arra a kérdésre válaszol, amely leginkább foglalkoztatja a millenniumi nemzedéket: mennyire releváns manapság az, amit az iskolában tanulnak? Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal nevet viselő, zeneipari képzésekkel foglalkozó iskolától a szakma legújabb változásairól fog mesélni.

További részleteket az esemény Facebook-oldalán, illetve a www.vibefestival.ro honlapon lehet találni. Jegyeket ugyanitt lehet venni: a Magenta Pass 209 lejbe kerül. A helyszínen 250 lej lesz egy négy napos bérlet. Ugyanitt lehet beszerezni a VIP jegyeket is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS