2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kösd fel a sisakod: készülhetsz a Sugás 24 bicikliversenyre és az Everesting Challenge-re!

2019. május 17. 16:16, utolsó frissítés: 16:38

Idén második alkalommal szervezi meg a sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe Egyesület a Sugás 24 bicikliversenyt és az Everesting Challenge versenyt. Az esemény augusztus 24-én reggel 9 órától augusztus 25. reggel 9 óráig (tehát 24 órát) tart.

A résztvevő csapatok reggel 8:00-kor találkoznak a startvonalnál a rajtcsomag átvétele és technikai megbeszélés miatt. A rajtcsomag átvehető a rendezvény előestéjén szervezett Pasta party keretében is a sepsiszentgyörgyi Szimplában. Birtalan Csanád, az egyesület elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, idén szeretnék megkétszerezni a résztvevők számát, így legalább ötven, kétszemélyes csapat jelentkezését várják.

Lászlóffy Lóránt ötletgazda kiemelte: ez az egyetlen ilyen jellegű verseny az országban, a célja pedig, hogy elsősorban családias hangulatú, biciklizést népszerűsítő rendezvény legyen. “Nem a verseny a cél, persze ez is velejárója az eseménynek, hanem hogy családias hangulatú rendezvényt szervezzünk, ahol mindenki jól érzi magát” - mondta.


Az Everesting Challengre maximum tíz, 18 évnél idősebb személy jelentkezhet, ezen a versenyen az a csapat nyer, melynek tagjai minél többször teszik meg a 8848 méter mászásnak megfelelő távot.

A szervezők a kötelező biztonsági szabályokra is felhívják a figyelmet: sisak, fényvisszaverő ruha viselete, illetve az első-hátsó lámpa a kerékpáron. A sisakot a rendezvény teljes időtartama alatt viselni kell, a láthatósági elemeket szürkülettől hajnalig, vagy olyan időjárási viszonyok mellett kell használni, amelyek miatt a szervezők ezt a helyszínen a résztvevőktől kérik. Ugyanakkor minden forgalmi szabályt be kell tartani, az út nem lesz lezárva a rendezvény időtartamára, ezért fontos, hogy mindenki a számára kijelölt, menetiránynak megfelelő sávban haladjon. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS