2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy grafikus forradalmasította a nyugtákat, de lehet soha nem kerülnek majd használatba

2019. május 16. 13:03, utolsó frissítés: 13:12

A vásárlási nyugtát legtöbb esetben a szemetesbe hajítjuk, amint kijövünk az üzletből. Kivéve talán akkor, ha bízunk a szerencsénkben, hogy majd nyerünk a nyugtalottón. Suise Lu grafikus legújabb ötlete azonban bátran mondhatjuk, hogy forradalmasítaná és új korszakot nyitna a nyugták történetében.

A grafikus egy olyan nyugtát tervezett, amelyen a termékek neve és ára mellett az is fel lenne százalékokban és grafikai ábrákkal tüntetve, hogy miből mennyit vásároltunk.
A vásárlónak így számolgatnia sem kellene, mivel egyből látszana, hogy a vásárlás után mi vitte el a legtöbb pénzt. Ez egyébként a költségek féken tartásában is segíthetne, hiszen a fogyasztók első kézből értesülhetnének róla, hol érdemes legközelebb visszavenni kicsit a pénzköltésből.

A nyugtán a termékek listába is szedve is láthatóakA nyugtán a termékek listába is szedve is láthatóak


A grafikus által kigondolt dizájnon kategorizálva böngészheti a vásárló, mire és mennyit költött. A körök mérete az elköltött összeg nagyságát szimbolizálja, így jól kivehető, hogy adott esetben a pékárura vagy esetleg az édességekre költöttünk-e többet.

Bár a grafikus ötlete nagyszerű, mégsem valószínű, hogy bármely áruház a közeljövőben arra fektetné majd a hangsúlyt, hogy a vásárlói minél többet spóroljanak. (hírszerk/hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS