2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétvégén kezdődnek a 15. Háromszéki Diáknapok

2019. május 15. 20:33, utolsó frissítés: 20:33

Május 17-én kezdődnek a Háromszéki Diáknapok, amely immár 15 éve a háromszéki ifjúsági élet egyik meghatározó eseménye. A három napos rendezvényre olyan csapatok jelentkezhettek, melyek tagjai Kovászna megyei állami intézményben tanuló 9-12. osztályos diákok, vagy Kovászna megyében érettségizett, bármely felsőoktatási intézményben tanuló egyetemisták.

A péntektől vasárnapig tartó esemény feladatai a sport, a csapatépítés és a kultúra köré csoportosulnak. Pénteken különböző sport vetélkedőkön, csapat- és egyéni játékokon bizonyíthatják rátermettségüket a diákok a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sporttermében. Szombaton a 4-es kilométerkőnél szabadtéri vetélkedőkön mérik össze tudásukat a csapatok. Vasárnap a kultúráé a főszerep, az általános műveltséget fejlesztő feladatok helyszíne a Kónya Ádám Művelődési Ház és az ‘56-os emlékpark.

A rendezvény gáláján, vasárnap 18 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, az öt továbbjutó csapat fog megmérkőzni Háromszék Legügyesebb Diákcsapata címért, valamint díjban részesül a Legjobb KOBAKÉ (Kovásznai, Baróti, Kézdivásárhelyi) csapat és a legsportszerűbben játszott csapat is (Fair play-díj).

A 15. Háromszéki Diáknapokra 15 csapat jelentkezett (13 Sepsiszentgyörgyi és 2 KOBAKÉ), csapatonként 16 diákkal, így a szervezőkkel és önkéntesekkel együtt a rendezvény több mint 260 fiatalt mozgat meg.
Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Háromszéki Csillagösvény Egyesület. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS