2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elba szigetén ingyen szállást kapnak a turisták, ha esik az eső

2019. május 15. 09:33, utolsó frissítés: 09:36

Elba szigetének turisztikai hivatala meghirdette az „Elba no rain” programot, amelynek keretén belül ingyen szállást kínálnak aznapra az odalátogató turistáknak, ha a szigeten napközben több mint két órán át esik az eső.

A turisztikai hivatal állítása szerint így akár veszteségeket is elkönyvelhetnek, mégis úgy döntöttek, hogy szívesen veszik, ha ezeken a napokon a turisták nem a tengerparton töltenék tömegesen az időt, hanem felkeresnék azokat az egyéb turisztikai látványosságokat, amelyeket a sziget kínál. Ilyen például a Napóleonnak a szigeten eltöltött fogságát bemutató múzeum, valamint a szőlőültetvények közelében a borkóstolási lehetőségek.

Bár a kedvezmény jól hangzik, azért még elmondanánk, hogy Elba szigetén tavaly júniusban és júliusban egyetlen esős nap sem volt, míg augusztusban is csupán két nap esett, és összesen 41 mm csapadék hullott. A szigeten tavaly a legesősebb hónap az október volt a hikersbay.com szerint, akkor összesen 7 esős nap volt az Olaszországhoz tartozó szigeten. (digi24.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS