2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felment a kalács ára a húsvéti időszakban

2019. április 24. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Körülbelül hét és fél millió kalácsot fogyasztanak el ebben az évben a román állampolgárok a romániai pékségek szövetségének (ROMPAN) adatai szerint. A húsvéti időszakban 5%-kal nőtt a kalács ára a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Aurel Popescu, a ROMPAN elnöke arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy sok pékség a megnövekedett energia- és üzemanyagárak miatt emelte meg a termékei árát, így a kalácsokat közel 5 százalékkal drágábban lehet beszerezni idén, mint tavaly.

Azt is elmondta, hogy - akárcsak előző években - 2019-ben is a külföldön élő román állampolgárokhoz kerül az előállított mintegy 7,5 millió kalács mintegy 5%-a.

„Folytatjuk a kalács- és pászka exportját azokba az országokba, ahol román közösségek élnek, a legtöbbet Olaszországba, Spanyolországba, Kanadába, Angliába és Németországba küldünk. Az általunk készített mintegy 7,5 millió kalács 5%-a exportra megy. Nem változott a románok ízlése. A hagyományos kalácsot kedvelik, dióval, mazsolával és kakaóval, vagy a rahátos-csokoládés változatot” - számolt be a pékségek szövetségének vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS