2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kéri vissza a Hír TV-t a marosvásárhelyi RMDSZ

2019. április 18. 16:44, utolsó frissítés: 16:52

Az Echo TV és a Hír TV hírtelevíziók 2019. április 1-i összeolvadásának következtében a két csatorna a Hír TV neve alatt folytatja tevékenységét. Ez azonban sajnos nem része Marosvásárhelyen az RDS programkínálatának. Az Echo TV eltűnésével egy magyar közéleti csatornával kevesebb van a kínálatban - vázolják a tényállást a marosvásárhelyi RMDSZ közleményében.

Ezek a csatornák a hírek mellett olyan közéleti műsorokat közvetítettek, és Hír TV néven közvetítenek most is, amelyeket nagy érdeklődéssel követett Marosvásárhely magyar lakossága, írják még.

„Többen jelezték felénk, hogy hiányolják a tévécsatornát a programkínálatból, ezért április 7-én levelet írtam az RDS-RCS kábeltévé szolgáltatónak. Többszöri levélváltást követően az az álláspont körvonalazódott, hogy amennyiben nincsenek technikai akadályai és van valós lakossági igény, akkor a szolgáltató újra beemelheti a programok közé a Hír Tv-t.” - fogalmazott ennek kapcsán Kali István, a Marosvásárhelyi RMDSZ ügyvezető elnöke.

Ezért arra kérünk minden érdekeltet, hogy hétköznaponként 9.00-16.00 óra között, látogassanak be a Marosvásárhelyi RMDSZ székházába (Dózsa György út 9. szám, földszint) és írják alá azt a lakossági kezdeményezést, amelyben kérjük a szolgáltatót, hogy legyen a programkínálat része a Hír TV. Az így összegyűlt aláírásokat iktatni fogjuk a szolgáltató marosvásárhelyi székhelyén, igazolva, hogy erre van valós lakossági igény - áll még a közleményben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS