2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A román „MadMax-roncson” pörög most az internet

2019. április 17. 16:45, utolsó frissítés: 16:45

Kedd óta keringenek az interneten fényképek és hírek egy romániai kisteherautóról, amely Magyarországon, Székesfehérvár közelében, az M7-es autópályán a szalagkorlátnak csapódott és eléggé összetört, viszont később a kartonlapokkal és ragasztószalagokkal megmaszekolt kisteherautót lefotózták az M5-ön, a lajosmizsei Shell-kútnál és később Arad és Temesvár között is, ami azt jelenti, hogy valahogyan sikerült átjönnie a magyar-román határon.

A jármű a lajosmizsei Shell-kútnál Forrás: index.huA jármű a lajosmizsei Shell-kútnál Forrás: index.hu

A jármű Arad és Temesvár között az autópályán Forrás: tion.roA jármű Arad és Temesvár között az autópályán Forrás: tion.ro


Az Index a magyar rendőrségtől érdeklődött a baleset körülményeiről. A rendőrség válaszából az derül ki, hogy a baleset után a járművet a tulajdonos kérésére egy, az autópálya mellett található pihenőbe szállították, és mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé számukra a jármű lefoglalását, a rendőrség a jogszabályi figyelmeztetéseket követően azt a tulajdonos részére átadta.

A portál szerint a rendőrség távozása után az autó sofőrje úgy dönthetett, hogy kartonpapírral és ragasztószalaggal elfedi a járműben keletkezett sérüléseket, majd miután a járművet közlekedésre alkalmasnak ítélte folytatta az útját Romániába. A sofőr a magyarországi sajtó szerint olyan 260 kilométert tehetett meg ezzel a járművel a magyarországi autópályákon. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS