2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Száműztek egy orosz ortodox papot, mert a felesége a böjt alatt szépségversenyt nyert

2019. április 16. 14:33, utolsó frissítés: 14:35

Nem lesz felhőtlen a húsvétja annak az oroszországi ortodox papnak, akit azért mentettek fel a Magnyitogorszk városában található katedrális vezetése alól, mert a felesége megnyert egy városi szépségversenyt a böjt alatt.

A férfit az egyházmegyéje a felmentés mellett áthelyezte egy, a várostól 65 kilométerrel odébb található, 4000 lelket számláló településre, feltehetőleg azért, hogy ott vezekeljen.

A szépségkirálynő Oxana Zotov és férje Sergei Zotov Forrás: themoscowtimes.comA szépségkirálynő Oxana Zotov és férje Sergei Zotov Forrás: themoscowtimes.com


A feleség egyébként üzemeltet egy szépségszalont is Magnyitogorszkban, de úgy néz ki, ez eddig nem jelentett problémát a férje munkájára nézve. Most viszont, hogy megnyert egy szépségversenyt, ráadásul az ortodox nagyböjt alatt, a férje egyházmegyéjének vezetősége úgy határozott, hogy „nagy bűn, hogy egy pap felesége szórakoztatásra használja a testét”.

Az egyházmegye úgy döntött, hogy addig nem vonják vissza a férfi felmentését, amíg a nő vissza nem adja a megnyert díjat, vagy azt vissza nem vonják tőle.

A papot a kollégái részéről is sok támadás érte, amiért a feleségéről a közösségi médiában megjelentek olyan fényképek is amelyen fürdőruhában volt látható, továbbá azt is felrótták neki, hogy „túlságosan gyönge”, amiért engedi feleségét ilyen versenyeken indulni. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS