2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állítólag a call centerekben dolgozók hajlamosabbak leginkább a nagyivásra

2019. április 14. 13:42, utolsó frissítés: 13:42

Amerikai kutatók szerint azok, akiket munkahelyükön negatív érzelmeik elfojtására és mosolygásra kényszerítenek, sokkal hajlamosabbak a nagyivásra.

A Penn State és a University of Buffalo kutatói, kutatásukban a dolgozók ivási szokásait vizsgálták.

A kutatás végén arra jutottak, hogy a call centerekben dolgozók vannak leginkább kitéve ennek a veszélynek. Nekik egyrészt el kell fojtaniuk, meg kell játszaniuk érzelmeiket és semmiféle személyes kapcsolatban nincsenek az ügyféllel.

A legkevésbé veszélyeztetettek pedig azok, akik azonnal meg is tapasztalják az előnyeit annak, ha elfojtják érzelmeiket - például a nővérek, akiknek jó okuk lehet erre, amikor nyugtatni próbálják a betegeket, közben pedig gyakran szoros kapcsolatba kerülnek velük, írták a kutatók.

A kutatás szerint azok, akiket érzelmeik elfojtására és állandó derűre kényszerítenek, munka után hajlamosak többet inni.

Alisia Grandey pszichológus, a kutatás vezetője szerint nem csak arról van szó, hogy ők stresszesebbek és rosszabbul érzik magukat, de az érzelmek megjátszása és elfojtása tette őket hajlamosabbá az ivásra.

A kutatók az egy háromezer fős mintán rögzített felmérésének adatait használták a kutatásukhoz, ez alapján végeztek telefonos felmérést 1592 fő részvételével. (444.hu/ Fox News)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS