2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megint feltűnt a sárkány Sepsiszentgyörgyön, ezúttal egy gyárnál

2019. április 11. 22:10, utolsó frissítés: 22:10

Néhány napos csend után, csütörtökön egy sepsiszentgyörgyi gyárnál jelent meg a város lakóit lázban tartó sárkány. A volángyárnál váltás volt, amikor Réty irányából feltűnt a bestia, bement az udvarra, éppen akkor, amikor több száz ember jött ki a gyárból, de szerencsére ismét nem bántott senkit - számolt be a sepsiszentgyörgyi városnapok szervezőcsapata.

Az alkalmazottak nem rémültek meg különösebben, inkább meglepte őket az eset. A sárkány szándékai nem világosak, mintha keresett volna valakit, vagy valamit, az udvaron lévő kamionokba, de a gyár előtt közlekedő gépkocsikba is benézett. Talán azt a lányt keresi, akit múlt szerdán elrabolt, és aki csodával határos módon megmenekült. Kutakodása kapcsolatban lehet azzal is, hogy a lány egy csomagot is elhozott a barlang szájából, aminek tartalmáról továbbra sem sikerült semmit megtudnunk - írják még.

Fotók: Kristó-Gothár HunorFotók: Kristó-Gothár HunorBár ez az egyed nagyon mélyről jövő, morgásszerű hangot is hallatott, szakértők szerint ugyanaz az állat (legalábbis azt remélik, hogy egy van, és nem több), amely a múlt pénteken a Pinocchio óvodában is megfordulta magát.

Amint ismeretes, április 1-jén egy rúnaírással írt üzenetet hagyott a Főtéren, amelyben ötvenkét szűzlányt emlegetett, akiket a Rétyi tóhoz kellene „leszállítani”. Ellenkező esetben a város felégetésével fenyegetőzött. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS