2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Minden tizedik japán férfi szűzen tölti be a negyvenet

2019. április 09. 12:04, utolsó frissítés: 12:06

Tízből egy heteroszexuális férfi szűzként tölti be a negyvenedik életévét Japánban, ezt derült ki abból a kutatásból, amit egy tokiói egyetemen végeztek el.

Az eredmény részben levezethető az egyének társadalmi és pénzügyi helyzetéből, ugyanis a szegényebb férfiak nagyobb számban maradnak szüzek, mint a tehetősebbek.

A nőknél is hasonló a helyzet, habár ott valamivel mérsékeltebb a helyzet. Japánban a 35–39 év között járó heteroszexuális nők 8,9 százaléka vallotta magáról azt, hogy még nem volt szexuális kapcsolatban része, míg a férfiaknál ez az arány 9,5 százalék.

A kutatásból az is kiderül, hogy a biztos állással rendelkező, és nagyvárosokban élő férfiak nagyobb eséllyel jutnak szexhez, míg ez az arány a nőknél teljesen mást mutat. Azok a nők ugyanis, akik alacsonyabb fizetést kaptak, nagyobb eséllyel szexeltek már, mint azok a férfiak, akik ugyanolyan alacsony fizetést kaptak, mint ők.

A felmérést 11-18 ezer közötti felnőtt ember bevonásával végezték el 1992 és 2015 között, és ez idő alatt arra jutottak, hogy a szüzességi ráta majdnem megkétszereződött az országban 1992-óta. (news.sky.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS