2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állítólag a romániaiak mozognak a legtöbbet az EU-ban

2019. március 28. 12:39, utolsó frissítés: 14:00

A romániaiak mozognak/edzenek a legtöbbet az EU-ban (96%) az Eurostat felmérése szerint. Az Európai Unió Statisztikai Hivatala azt vizsgálta, hogy egyes európai országok polgárai a munkahelyükön kívül mennyit mozognak és edzenek. A most nyilvánosságra hozott adatok egyébként 2017-esek.

A felmérés rávilágít, hogy a 16 éven felüli EU-s lakosok 28%-a szinte egyáltalán nem mozog semmit, 27%-uk heti három óránál kevesebbet, 17%-uk hetik kb. 3 és 5 óra között, míg 28%-uk heti 5 óránál többet mozog.

A felmérés szerint egyébként saját bevallásuk szerint a Horvátországban élők mozognak a legkevesebbet, csupán 36%-uk edz heti rendszerességgel. A magyarországi lakosság 50%-a vallotta azt, hogy szokott mozogni és edzeni a munkahelyén kívül.

Bár a romániai megkérdezettek 96%-a mondta, hogy benne van a heti rutinjában a munkahelyén kívül mozgás, azért az egyértelműen látszik, hogy a mennyiségében elmaradunk az EU-s átlagtól. A válaszadók 67,8%-a mondta azt, hogy kevesebb mint 3 óra heti edzésmennyisége, míg 5 óránál többet 13,5%-uk mozog.

Mozgás
Infogram


(ec.europa.eu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS