2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A holokausztnak emléket állító vagonkiállítás érkezik Szatmárnémetibe

2019. március 28. 09:58, utolsó frissítés: 15:24

A magyarországi Élet Menete Alapítványévek óta zajló vándorkiállítását most Szatmárnémetiben is megtekintheti a közönség. A tárlat, amely egy olyan vasúti marhavagonban kap helyet, amelyben egykoron zsidókat szállítottak a haláltáborokba, ingyenesen megtekinthető lesz április elseje és hetedike között a Szatmárnémeti Vasútállomáson. A megnyitóra április 1-jén 11 órától kerül sor.

Mint ismeretes, az akkori Magyarország területéről 1944-ben több mint 430 ezer zsidó honfitársunkat deportálták haláltáborokba származásuk miatt a vészkorszak idején. Többségében marhavagonokban szállították őket, embertelen körülmények között. Ezen tragikus történéseket mutatja be interaktív tárlatunk, mely egy vasúti vagonban kap helyet. Az elmúlt években több mint száz városban jártunk már. A vagonkiállítás egy héten át látogatható, a helyszínen bemutatjuk a holokauszttal kapcsolatos
kiállításunkat, külön felidézve az egyes településekre vonatkozó helyi történéseket - írják az ismertetőben.Az alapítvány közleménye szerint a 40 perces interaktív tárlatvezetés célja, hogy a jövő nemzedékét szembesítsék azokkal a borzalmas és embertelen tettekkel, amelyeket a holokauszt során követtek el, azért, hogy azok soha többé ne ismétlődjenek meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS