2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs sok köszönet a turisztikai minisztérium új reklámfilmjében sem

2019. március 18. 10:55, utolsó frissítés: 10:57

A múltkor mi is beszámoltunk arról, hogy értetlenkedve nézték Kolozsváron, Brassóban és Nagyváradon a turisztikai központok munkatársai a turisztikai minisztérium reklámfilmjét, amely a romániai városokat hivatott népszerűsíteni. Abban a reklámfilmeben ugyanis fel sem tűntek a fentebb említett városok.

A felháborodásra reagálva a turisztikai minisztérium megígérte, hogy 2019-ben készülni fog még egy reklámfilm, amelyben több más romániai várost is bemutatnak és ajánlanak majd az idelátogató turistáknak. Ez a kisfilm most el is készült, de sok köszönet azért nincs benne. Igaz, hogy láthatunk néhány vágóképet Kolozsvárról, Brassóról és Nagyváradról is, de azt még nem igazán lehet kivenni a filmből, hogy ezekbe a városokba miért is lenne érdemes ellátogatni.

Az is érdekes lehet, hogy bár a kisfilm a hazai és a külföldi turistákkal egyaránt meg szeretné ismertetni Romániát, a narrátor végig románul beszél és semmiféle feliratot nem csatoltak a videóhoz.Bogdan Trif turisztikai miniszter úgy nyilatkozott, a film készítői egyetlen területet sem hagytak ki, amely vonzó lehet az érdeklődők szemében: UNESCO-világörökséghez tartozó műemlékeket, szórakozási, fesztiválozási lehetőségeket és a romániai természet „álomszép tájait” egyaránt felvillantják a potenciális látogatók számára.

A turisztikai miniszter szerint a kliphez az ország minden régiójában forgattak, hogy a néző átfogó képet kapjon Románia egyedi és jellegzetes helyszíneiről és rendezvényeiről.

Ez azért is érdekes, mert például a székelyföldi régióról, vagy az erdélyi magyarság történelmi örökségéről, Székelyföld turisztikai látványosságairól nem igazán esik szó a reklámfilmben.

Ha Székelyföld nem is, a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Ilie Năstase egykori teniszező azért még belefért a videóba, hogy elmondja: számára Románia mindig is az első helyen marad. (hírszerk./Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS