2019. június 27. csütörtökLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bolognai polgármester betámadta a bolognai spaghettit

2019. március 11. 14:41, utolsó frissítés: 14:44

Bologna polgármestere hadjáratot indított a bolognai spagetti ellen, mondván fake news a világ egyik leghíresebb étele, adta hírül az Euronews.

Virginio Merola, a Demokrata Párt politikusa, az olasz város vezetője a Twitter posztjában tagadja a hagyományosan állítólag húsos szósszal tálalt tésztaféle létezését.

A polgármester szerint Bologna büszke az ételkultúrájára, a tortelinire, a bolognai párizsira, olyan finomságokra, amiről inkább várnák a helyiek, hogy a turisták érdeklődjenek, ahelyett, hogy folyton bolognai spagettit kérnének.

"Szerintem meglehetősen furcsa olyasmi miatt világszinten híresnek lenni, ami nem is a mi ételünk. Természetesen, örülünk annak, hogy ez ráirányítja a figyelmet a városunkra, de inkább szeretnénk az ételeink minősége miatt híresnek lenni, ami valóban része a kulináris hagyományunknak" - tette hozzá.

A spagetti eredetileg Szicíliából indult világhódító útjára. A második világháború után, mivel az amerikaiak nagyon megkedvelték a bolognai szószt, az amerikai olasz éttermekben gyakran kértek bolognai szószos tésztaételeket, a szakácsok pedig, felrúgva a tradíciót, a bolognai szószt összecsapták a spagetti tésztával és így született meg a spaghetti bolognese. A bolognai szószt Bolognában és környékén mindig is kizárólag lasagne tésztával tálalták. (Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS