2019. június 27. csütörtökLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már szavak sem kellenek? Több mint 3000 hangulatjel van idéntől

2019. március 08. 16:01, utolsó frissítés: 16:04

2019-ben 230 új hangulatjel jelenik meg, ezzel a számuk összesen már meghaladja a 3 ezret - derül ki a Statista összesítéséből. Idén például bekerül a gofri és kerekesszék is az emodzsik közé.

Az elektronikus szövegfeldolgozás karakterkészletével foglalkozó Unicode 1995-ben regisztrálta az első 76 piktogramot, ennek ellenére a modern hangulatjelek előfutárának a japán Shigetaka Kurita által egy telefonszolgáltatónak tervezett 176 egyszerű piktogramot tartják 1999-ből. Japánban lettek először nagyon népszerűek, és onnan terjedtek el az egész világon.

2018-ban a Twitteren és a Facebookon a sírva nevetős, vagy örömkönnyes arc volt a legnépszerűbb, míg az Instagramon a szívecske hódított. A legmeglepőbb talán ebben a tekintetben az, hogy a twitterezők között az újrahasznosítási jel a harmadik leggyakoribb. Ez azzal van összefüggésben, hogy a muszlim felhasználókat, akik feliratkoztak különböző automatikus ima-botokra, ezzel az emodzsival bátorítják az ima továbbosztására.

Infographic: In 2019, Global Emoji Count is Growing to More Than 3,000 | Statista You will find more infographics at Statista

Becslések szerint manapság több, mint 700 millió emodzsit használnak naponta a Facebook-bejegyzésekben. A SwiftyKey összesítése szerint a főbb hangulatjelek - boldog, szomorú és szív - az összesen használt hangulatjelek háromnegyedét teszik ki. A tavalyi emodzsi napra készült statisztikából az is jól látszik, hogy akár a különböző anyanyelvű emodzsi-használók szokásaiban is lehetnek különbségek.

Infographic: What Words Won't Say ¯\_(ツ)_/ ¯ | Statista You will find more infographics at Statista (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS