2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élőben is lecsekkolhatjuk, hogy mekkora a forgalom Hargita megye 13 sípályáján

2019. február 07. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

A Visit Harghita telefonos alkalmazást decemberi bemutatása óta már több ezren használják és a turisztikai applikáció kínálata folyamatosan bővül. A maga nemében hiánypótló és egyedülálló az alkalmazás, amely az egész megye turisztikai kínálatát egy helyen mutatja be, írja Hargita MegyeTanácsának szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleménye.A közlemény szerint az egész megyére kiterjedő alkalmazás széles körű információt nyújt a szálláshelyekről és gasztronómiáról, szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint különböző turisztikai szolgáltatásokról.

„Az elmúlt napokban egy új szolgáltatással bővült a felület: a megye tizenhárom sípályáját követhetjük webkamerán keresztül az alkalmazáson, így valós időben tájékozódhatunk a pályaviszonyokról, az esetleges tömegről, megkönnyítve a választást. A sízés szerelmesei számos pályán hódolhatnak szenvedélyüknek, legyenek akár kezdők, akár haladók. A Hargita-hegységben, akárcsak az egész megyében is több pálya áll rendelkezésükre. Egyetlen bérlettel a következő sípályákon száguldhatnak: a Lobogó pályán Homoródfürdőn, a Veresvirág pályán Gyergyócsomafalván, a Havas és a Bogdán pályákon a Bucsin tetőn – ezek mind 100 kilométeres távolságon belül találhatók”- írja a közlemény.

Az alkalmazásban elérhető a homoródfürdői Lobogó sípálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág sípálya, a bucsini Bogdan sípálya, a Madarasi Hargita sípályái, a marosfői sípálya, a maroshévízi Magyaros és Fenyő sípályák, a gyimesfelsőloki SkiGyimes sípálya, a tusnádfürdői sípálya, a hargitafürdői Csipike sípálya és a Miklós sípálya, a csíksomlyói Kissomlyó sípálya, valamint a borszéki Reménység síközpont.

A digitális idegenvezetésre is alkalmas applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa. A Visit Harghita alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, valamint a Google Play áruházból. A projekt célja, hogy a megye turisztikai kínálatának egy helyen való megjelenítésével megkönnyítse a turizmus fejlődését. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS