2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folyamatosan cigizett a gyerekei körül egy spanyol férfi, ezért elvették a felügyeleti jogát

2019. február 05. 14:00, utolsó frissítés: 14:03

A dohányzás miatt veszítette el két gyerekének felügyeleti jogát egy spanyol férfi - közölte az El Mundo című spanyol napilap kedden.

Az újság birtokába került ítélet szerint az apa „teljesen felelőtlen módon veszélybe sodorja a kiskorúak egészségét azzal, hogy nincs tekintettel másra saját függőségén kívül”.

A córdobai bíróság a dokumentumban kifejtette: az eljárás során a gyerekek is kifejezték aggodalmukat, amiért el kell viselniük a füstöt, az idősebbik, 13 éves gyerek pedig elmondta, hogy apja még az ő szobájában is rágyújt.

Az ítélet szerint a„kóros dohányos"„ apa kevés érdeklődést tanúsít az iránt, hogy megóvja gyerekeit a füstös környezet „objektív kockázataitól".

„Nem lenne logikus, ha a gyerekeket otthonukban nem védenék épp úgy, ahogy nyilvános helyeken, oktatási intézményekben, munkahelyeken, egészségügyi intézményekben minden állampolgárt, akár kiskorú, akár felnőtt - mutatott rá a bíróság.

A peres eljárást a gyerekek édesanyja kezdeményezte. Kérte, hogy a válás után megállapított közös felügyeleti jogot kizárólag ő gyakorolhassa.

Eddig heti váltásban nevelték a gyerekeket, akikkel az apa a jövőben két hétköznapot tölthet hetente - írta az újság. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS