2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétezer órán át imádkoztak azért, hogy ne toloncoljanak ki egy örmény családot Hollandiából

2019. február 01. 11:30, utolsó frissítés: 11:30

Január 31-én 96 nap után véget ért a hágai Bethel templom mentőakciója. A protestáns templomban ugyanis október 26. óta tartottak folyamatosan, a nap 24 órájában istentiszteletet azért, hogy a hatóságok ne deportáljanak az országból egy örmény menekült családot, akik a deportálás elől a templomban találtak menedékre. A holland törvények szerint ugyanis a hatóságok nem léphetnek be egy olyan templomba, ahol éppen ima zajlik, írja az Euronews.

A menekült Tamrazyan család - csakúgy mint az országban élő további 629 gyerek és a családjaik - végül menedéket kaptak a holland kormánytól. A döntés értelmében az érintettek állandó tartózkodási engedélyt szerezhetnek, még akkor is, ha az illetékes hatóságok korábban elutasították menedékstátusz-kérelmüket.

A Tamrazyan család 2009-ben menekült el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt féltették a biztonságukat. Szeptember közepén tudta meg a család, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük, ekkor kezdtek segítséget keresni. A család végül a templom csarnokában keresett menedéket, ahol önkéntes lelkipásztorok közreműködésével, akik mint egy váltóban, biztosították a folyamatos istentiszteletet 24 órán és 96 napon keresztül.

Ez alatt a 96 nap alatt a holland vallási közösség tagjai támogató üzeneteket és képeket posztoltak az istentiszteletről, valamint felhívták a figyelmet a család kálváriájára.


(Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS