2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Enyhe időjárással érkezik a február

2019. január 29. 09:48, utolsó frissítés: 09:48

Rendkívül enyhe időjárással érkezik a február, a hőmérsékleti értékek helyenként akár 14 Celsius-fokig is emelkedhetnek, csapadék január végén és február 3-a után várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 28-a és február 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben február 2-a és 5-e között azonban szokatlanul enyhe idő lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek elérhetik a 8-12 Celsius fokot. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, február 2-ig mínusz 6 és mínusz 1 fok között, február 3-tól 5-éig az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek sem süllyednek fagypont alá, 0 és 2 Celsius-fok között várhatók. Csapadék bármikor előfordulhat, de a legnagyobb valószínűséggel erre január 29-e és 31-e között kerülhet sor.

A Bánságban és a Körösök vidékén az intervallum első felében a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, nappal 3-6 Celsius-fok, éjszaka fagypont körül..

Máramarosban hasonlóan alakul az időjárás. Az időszak elején és végén az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek lesznek, nappal 3-5, éjszaka mínusz 4-mínusz 1 Celsius-fokkal. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS