2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ady-versek lepték el Székelyudvarhely polgármesteri hivatalát

2019. január 28. 17:43, utolsó frissítés: 17:47

Egy perc Adyval a hét minden napján - ezzel a jelszóval lepte meg munkatársait és a hivatali ügyeiket intéző városlakókat Székelyudvarhely polgármesteri hivatala hétfő reggel.
A játékos megemlékezés abból áll, hogy az osztályok és irodák bejáratára ragasztott Ady-versek - valamelyest találóan az iroda jellegéhez - egy perc versolvasásra sarkallják az irodába betérőket. A kerek évfordulón Alfréd, a virtuális hivatalnok is Ady-versekkel lepi meg online-beszélgetőpartnereit, amennyiben elküldik neki az Ady100 kulcsszót.A végrehajtó irodára például az Uzsorás kölcsönök váltója című vers került ki, míg az autóátírással foglalkozó részleg ajtajára Egy ócska konflisban című. A Szent István díszterem a Fekete zongora című verset kapta, nem véletlenül, míg a pénztárba belépés előtt az Isten drága pénze című költeményt lehet elolvasni.

A személyzeti osztálynak az Elbocsátó, szép üzenet jutott, míg a jegyzői iroda bejáratára a Sem utóda sem boldog őse... című verset tűzték ki, a gazdasági igazgatóéra pedig A nagy Pénztárnok címűt. A rendezvényszervezéssel és közönségkapcsolatokkal foglalkozó iroda a Dal a Vigadóról címűt kapta. A bejáratra a Fölszállott a páva című verset tették ki, de jutott hely a Góg és Magóg fia vagyok én..., illetve Üzenet egykori iskolámba című Ady-verseknek is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS