2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Furfangos trükkel csalt ki pénzeket egy romániai férfi Magyarországon

2019. január 17. 12:13, utolsó frissítés: 12:13

Kilenc megye több településén furfangos módszerrel csalt el pénzeket egy román állampolgárságú férfi Magyarországon, írja az index.hu.

A portál beszámolója szerint az volt a férfi módszere, hogy bement egy kiszemelt üzletbe, ott egy vagy több 20 ezer forintos bankjegyet átadott pénzváltás ürügyén a pénztárosnak. A pénztáros felváltotta a bankjegyet kisebb címletekbe, amiket visszaadott a férfinak. Ő azonban nem elégedett meg a felváltással, ezért visszadobta a kasszába a pénzt úgy, hogy egy vagy több címletet eközben elrejtett a tenyerében, az eladó figyelmét pedig az újabb pénzváltási kéréssel elterelte. A pénztáros a végén visszaadta a felváltandó pénzt a férfinak, míg az elrejtett összeg az elkövetőnél maradt. Az egyik ilyen csalását egy biztonsági kamerafelvétel is igazolja. A legkisebb kár 10 ezer, míg a legnagyobb 70 ezer forint volt, amit az elkövető az üzleteknek okozott.

A férfit tavaly decemberben fogták el, amikor megpróbált Magyarország területére lépni. A tettes mindent beismert, ezért a bíróság két rendbeli csalás és egy rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 8 hónapos szabadságvesztésre ítélte, amelyet 3 év próbaidőre függesztett fel, továbbá 300 ezer forintos pénzbüntetés kifizetésére kötelezték a férfit és 480 ezer forintos vagyonelkobzást is elrendeltek. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS