2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén is a Google mutatja meg legjobban a természetünk: ezek az év keresései

2018. december 12. 19:17, utolsó frissítés: 19:25

A foci-vb volt a legkeresettebb téma idén a Google szerint: globálisan is, és sok országban egyenként is. Az egyik kivétel Románia, ahol a rettegett érettségi eredmények idén is minden más keresést lenyomtak. Magyarországon az országgyűlési választásokra kerestek rá a legtöbben.

Világviszonylatban a legkeresettebb személy a hercegnővé lett Meghan Markle volt, míg a színészek között talán meglepő módon Sylvester Stallone nevére kerestek rá a legtöbbet. A sportolók között a kosaras Tristan Thompson érdekelte a legtöbb embert, de nem biztos, hogy csak a sportteljesítményével vívta ki az első helyet, idén került megcsalási botrányba és szakított gigaceleb barátnőjével, Khloe Kardashiannal.

Az idén elhunyt hírességek közül Avicii-re kerestek rá a legtöbben, utána pedig következik Mac Miller. Érdekesség, hogy az abszolút listában a foci-vb után ez a két leggyakoribb keresési kifejezés. Úgy látszik, haláluk után mindenki meg szeretett volna tudni végre, hogy kik is voltak ők.

A filmek közül a Fekete Párducra kerestek rá a legtöbben globálisan, míg (az élő) zenészek között Demi Lovato volt a legnépszerűbb keresési téma.

Romániában az érettségi eredmények után a kisérettségi eredményét szerették volna a legtöbben megtudni a Google keresőjét használva. Utána következnek az eMag Black Friday akciója után érdeklődők, majd mi is csatlakozunk a globális trendhez egy Campionatul Mondial kifejezéssel. Az ötödik legnépszerűbb keresés pedig Simona Halep, akinek a szereplése a sportesemények iránti érdeklődést is jelentősen befolyásolta. A foci-vb-n kívül ugyanis csak teniszeseményekre keres a romániai.

Nálunk a legkeresettebb film a Szürke ötven árnyalatának legújabb része, az igazán hitvány A szabadság ötven árnyalata volt. A Fekete Párduc be sem került a top 5 keresés közé. A telefonok között az iPhone XS iránt érdeklődtek a legtöbben a Google keresőjében.

Az ételreceptek között Romániában a tiramisu eredeti receptjére kerestek rá a legtöbben, és figyelembe véve, hogy a listák azokon a keresési kifejezéseken alapulnak, amelyek idén a legnagyobb növekedést érték el az előző évhez viszonyítva, és már a tiramisu tavaly is a keresési topban volt, valamiféle láthatatlan tiramisu hullám vonulhatott végig az országon, ha mindenki rákeresett. Utána következik a guacamole, a Carbonara spagetti, a bodzaszörp és a puliszka receptje. Ki gondolta volna, hogy pont a puliszkát nem tudjuk elkészíteni?

A Mi a/az? kérdéssel kezdődő keresések között a bitcoin nyert, aminek idén a tündöklése után és bukása is eljött. Utána következik az elektromos áram (komolyan!), ami nem kicsit megdöbbentő. A nagy nemzeti büszkeségből is alább lehetne venni, mert azért csak rá kellett guglizni, hogy mi van január 24-én, ha már szabadnap. A Kis Egyesülést ünneplik egyesek, már akik tudják, hogy mi történt 1859. január 24-én. Ezek után már csak olyan teljesen átlagos 2018-as kifejezések jönnek, mint az immunoglobulin és a sertéspestis.

A diéták, mármint fogyókúrák, közül a Rina részletei érdekelték a legtöbb embert. Erről nagyjából annyit kell tudni, hogy egy 90 napos szétválasztós étrenden alapuló fogyókúra. (Igen, mi is rákerestünk most.)

A magyarországi keresések talán valamivel kevésbé megdöbbentőek, ott a választások után már a foci-vb volt a legkeresettebb kifejezés előzve Avicii-t. A sportesemények között a történelmi sikert hozó téli olimpiáról szerettek volna többet megtudni (természetesen a foci-vb után), míg a filmek között a Venom lett a legkeresettebb.

A dalszövegek között a legtöbben a Queen slágerére, a Bohemian Rhapsody-re kerestek rá, aminek nyilván az volt az oka, hogy idén mutatták be a Bohém rapszódia (komolyan!) címmel a Freddie Mercury életéről szóló filmet, ami a filmes listán a 3. lett. A legkeresettebb televíziós műsor a Való Világ, nem véletlenül nem lehet eltüntetni a képernyőről. A magyarokat a frankfurti leves receptje érdekelte a legjobban, csak tudnánk, hogy miért? Az ezüstérmet a rizskoch (rizsfelfújt) szerezte volna meg, ha ez egy verseny lenne, míg a bronzot ovisok és kisiskoláslányok kedvenc trutyigyurmája, a slime receptje. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS