2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visit Harghita! Szerdától egy helyen elérhető Hargita megye turisztikai kínálata

2018. december 12. 17:21, utolsó frissítés: 19:36

Hargita megye turisztikai látványosságait bemutató telefonos applikációt mutattak be szerdán Székelyudvarhelyen, a Harghita Business Center inkubátorházban szervezett turisztikai konferencián.

A háromnyelvű alkalmazás egy helyre koncentrálja a megye összes turisztikai látnivalóját, élményt nyújtó lehetőségeit. Az applikáció szerdától ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból. A digitális idegenvezetésre is alkalmas applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa.A tájékoztatásuk szerint eddig nem létezett olyan felület, amely minden látnivalót, szálláshelyet és hasonlókat magába foglalt volna. "A Visit Harghita telefonos alkalmazás az első olyan megyei turisztikai applikáció, amely széles körű információt nyújt a szálláshelyekről és gasztronómiáról, szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint különböző turisztikai szolgáltatásokról. Mindemellett az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők szórakozva ismerhetik meg a megye látványosságait, festői tájait és épített örökségét. Jelenleg ez az első megyei turisztikai alkalmazás az országban, amelyben hangos útikalauz is van" - írják.

A bemutatón Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának a projekt lebonyolítását koordináló alelnöke elmondta, az applikáció és a hozzá tartozó webes felület segítségével az idelátogatók ötleteket gyűjthetnek testreszabott utazásaik létrehozásához, segítséget, tanácsokat kérhetnek idegenvezetőktől, értékelhetik többek között a vendéglátó egységeket, könnyen kapcsolatba léphetnek a szolgáltatókkal, és elmenthetik kedvenc helyeiket.

"Mi nem a nyugati országok turizmusával szándékszunk versenyezni, hiszen vidékünknek sem az adottságai nem olyanok, sem pedig a fejlettsége. Mi azt mutatjuk meg, és azt kínáljuk, amiben Hargita megye különbözik a világ más térségeitől, amitől egyediek vagyunk a világon, Európában vagy az országban" - mondta Bíró.

Az alkalmazást a szebeni Eventya cég készítette, amely már számos hasonló felületet fejlesztett, többek között a Temes és Kovászna megyei, valamint nagyszebeni és brassói alkalmazást is. Az adatgyűjtés és a koncepció kialakítása nagyrészt az idén történt, amit a cég és a megyei tanács munkatársai Csík-, Udvarhely- és Gyergyó-térségi szakemberekkel, a megyében működő egyetemek turisztikai karának tanáraival, fotósokkal, vendéglátókkal és a Székelyföldi Turisztikai Desztinációmenedzsment Klaszter vezetőtanácsával együttműködésben valósított meg. Az applikáció a Hargita Megye Tanácsa által európai uniós finanszírozással lebonyolított, a lassú, zöld és egészséges turizmust célzó INSiGHTS pályázat részeként készült. A projekt célja, hogy a megye turisztikai kínálatának egy helyen való megjelenítésével megkönnyítse a turizmus fejlődését. Ennek okán az applikációt folyamatosan aktualizálják majd a közelgő eseményekkel, friss információkkal és utazási tippekkel.A székelyudvarhelyi turisztikai konferencián a Visit Harghita applikáció bemutatója mellett Kovászna és Maros megye turisztikai szakemberei a Visit Covasna és a Visit Mureș mozgalomról beszéltek, Sándor Barna megyei tanácsos pedig a Székelyföldi gasztrotérképet mutatta be, amelynek az a célja, hogy százötven kiváló éttermet tegyen elérhetővé egy helyen online és nyomtatott változatban, ezzel is segítve mindazokat, akik egyedi és különleges kulináris élményekre vágynak itt Székelyföldön. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS