2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Angol nyelvű nemzetközi konferenciát szerveznek a kolozsvári Sapientián

2018. november 14. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

A Sapientia EMTE Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszéke a Challenges100 nemzetközi konferenciára várja az érdeklődőket 2018. november 15–17. között Kolozsváron.

A Tordai úti épület A303-as termében megszervezett rendezvényen az ülésszakok mellett könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.

A 2018-as centenáriumi év több esemény témájává vált idén, a Sapientia Kolozsvári Kara pedig világszinten hirdette meg a Challenges100 konferenciát, melynek keretében nemzetközileg ismert előadók mutatják be kutatási témájukat, képviselve többek között a római La Sapienza Egyetemet, a Tamperei Egyetemet, az LSE-t (London School of Economics) vagy a michigani Adrian College-ot.

Az ülésszakok csütörtökön és pénteken zajlanak, reggel 9:30-tól 17 óráig, illetve az első nap két könyvbemutató is várja az érdeklődőket délután.

„A konferencia az elmúlt száz év nemzetállami fejlődést érintő kihívásait és lehetőségeit taglalja közép- és kelet-európai országokra fókuszálva. Az előadások öt témába csoportosulnak, az érdeklődők többek között nyelvi jogokról, kisebbségi létről, nemzeti fejlődés- vagy identitáskérdésekről tudhatnak meg új információkat”- írja a Sapientia EMTE – Kolozsvári Karának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A teljes program a Sapientia Kolozsvári Karának honlapján elérhető angol nyelven. Az előadások szintén angol nyelven zajlanak, és mindenki számára nyitottak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS