2019. június 27. csütörtökLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvári fiatalok kezdeményezéseit várja a Com’ON Kolozsvár ’19

2018. november 10. 14:49, utolsó frissítés: 14:57

Elindult a Com’ON Kolozsvár ’19: legalább 50, fiatalok informális csoportjai által benevezett kezdeményezést támogat a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és Városi Tanács, amelyek 2019 folyamán valósulhatnak meg. A fiatalok nevezéseit november 9-től december 15-ig várják.

Create.act.enjoy. Fotó: ComOn KolozsvárCreate.act.enjoy. Fotó: ComOn Kolozsvár


Jelentkezési feltételek

A Com’On Kolozsvár ’19-be olyan informális csoportok nevezhetnek be kezdeményezéseket, amelyek legalább 3 tagból állnak, a tagok 14-35 évesek és Kolozsváron élnek. Semmilyen megkötés nem létezik a végzettségre, tapasztalatra, nemzetiségre, nemre stb. nézve.

Csak a csapatok által benyújtott kezdeményezéseket fogadják el. Egy csapat legfeljebb 5 kezdeményezést nevezhet be.

Annak érdekében, hogy hátrányos helyzetű fiatalok számára is hozzáférhető legyen a projekt, külön kategóriát hoztak létre a kezdeményezők. Legalább 5 kezdeményezés támogatást nyer ebben a kategóriában.
A fiatalok változatos témakörökben nyújthatnak be kezdeményezéseket, amelyek a közösségfejlesztésre alapulnak, és az alább bemutatott, Get UP for a Common Cluj! mottóhoz kapcsolódnak.
Azok a fiatalok, akik szükségét érzik ennek, támogatásban részesülnek a szervezők részéről a projektjeik megfogalmazásában.

A kezdeményező csoport egy pályázatának maximálisan igényelhető összege 9.000 lej. A város által támogatott összeg maximális értéke 4.500 lej. Amennyiben egy projekt költségvetése nagyobb, mint 4.500 lej, a csoport felelőssége az ezen érték fölötti költségek biztosítása.

A fiatalok mától, november 9-től kezdve december 15-ig nevezhetnek be kezdeményezéseket. Ezeket a teljes kolozsvári közösség szavazza meg, a szavazatok számának függvényében dől el, hogy kik lesznek a nyertesek. A hátrányos helyzetű fiatalok kezdeményezéseinek szavazatait külön tartják számon.

A szavazási folyamat során kiválasztott kezdeményezéseket 2019 májusa és novembere között valósítják meg.

A teljes versenyszabályzat a www.comoncluj.ro oldalon érhető el, magyarul is.

PlakátPlakát


Get UP for a Common Cluj!

Az idei kiadás koncepciója az ‘UP’, és a fiatalok részvételét kívánja szorgalmazni mindenben, ami a közösség fejlesztését jelenti, különös hangsúlyt fektetve adott témákra és prioritásokra a jelenlegi kolozsvári helyzetben.

A Com’On Kolozsvár ’19 szlogenje: Get Up for a Common Cluj”. Az üzenet arra szólít fel, hogy közösen tegyünk Kolozsvárért, hogy az a közösségi részvétel origójává váljék.  

Mit jelent számunkra az, hogy Kolozsvár ‘UP’ 2019-ben?

MEET-UP: kolozsvári terek megtalálása és aktiválása, ugyanakkor meglévő terek újragondolása, amelyek új funkciót nyerhetnek, akár csak időlegesen.

BRING-UP: olyan témák, ötletek és kezdeményezések köztudatba helyezése, amelyek újdonságot hoznak a kolozsvári közösségek életébe, vitát és konstruktív ötletcserét gerjesztenek. Az újszerűség állhat akár a témában, vagy annak felvetésében is.

GREEN-UP: a város és a helyi közösség fenntarthatóságának kihívásait jelenti a környezet, valamint az ember és természet szemszögéből.

GROW-UP: olyan kezdeményezések, amelyek a helyi közösségek tagjainak felnőtté válási folyamatát helyezik előtérbe, fiatal kortól kezdve mindaddig, amíg a város aktív lakosaivá válnak (elsősorban gyerekek és fiatalok).

UP-DATE: a régi és az új Kolozsvár összehozása, amely egyfelől a kulturális, természeti, anyagi vagy szellemi örökséget jelenti, másfelől az őshonos közösségek és a város „mágnesjellege” által bevonzott fiatalok, turisták, befektetők közötti interakciót is.

CLOSE-UP: az egyéni történetek kiemelése és hangsúlyozása, amelyek ezáltal a város diverzitására és multikulturalitására mutatnak rá, illetve az emberei kapcsolatokra. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS