2019. június 27. csütörtökLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet, hogy a kutyád nem is olyan okos, mint képzeled?

2018. október 02. 11:29, utolsó frissítés: 11:29

A brit Exeteri Egyetem kutatói különböző állatok intelligenciáját hasonlították össze és arra a következtetésre jutottak, hogy kutya semmivel sem okosabb, mint egy disznó vagy egy kecske.

Az egyetem kutatói szerint az eddigi vizsgálatok túlságosan is elfogultak voltak és azt próbálták kihangsúlyozni, hogy mennyire okosak a kutyák, éppen ezért szükség volt egy ilyen tanulmányra, amely elfogultság nélkül hasonlítja össze a kutyák intelligenciaszintjét más állatokéval.

A brit kutatók szerint a fóka, kecske, disznó, delfin és a csimpánz szintén követi, ha az ember rámutat valamire, így ebből a szempontból nézve egyáltalán nem mondhatóak különlegesnek a kutyák. Ráadásul a csimpánz és a delfin felismeri magát a tükörben, míg a kutya nem képes erre.

A kutyák mellett a juhok és a disznók is képesek szag alapján megkülönböztetni az embereket, a macska meg ugyanúgy felismeri a gazdája hangját, mint a kutya.

A tudósok megállapítása szerint, ami az állatok emlékezőképességét illeti, a kutyák ebben sem jeleskednek, mivel a galambok, a disznók és a csimpánzok képesek emlékezni arra, hogy mi mikor és hol történt, míg a kutyákból hiányzik ez a képesség. (The Telegraph )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS