2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már elérhető a GoTransylvania turisztikai alkalmazás új kiadása

2018. augusztus 23. 14:34, utolsó frissítés: 16:51

Elérhető a GoTransylvania alkalmazás új kiadása. Az aktuális változat teljesen új dizájnt kapott és a tartalom is kiegészült több helység adataival és képeivel. Emellett új funkciók is elérhetők a három nyelvű alkalmazásban, amely jelenleg az egyedüli turisztikai okos kalauz, ami egész Erdély területét próbálja lefedni folyamatosan bővülő tartalommal és funkciókkal.Egy kis GoTransylvania történelem

2016-ban elkészült a GoTransylvania turisztikai alkalmazás azzal a céllal, hogy legyen egy egész Erdélyt lefedő és magába foglaló turisztikai alkalmazás, amely felületet biztosít az erdélyi turizmus népszerűsítésének, és amelybe bekerülhetnek olyan erdélyi értékek, amelyek nem kapnak elég figyelmet.

2017-ben a GoTransylvania csapata elsőként csatlakozott Romániából a Google Camera Loan programjához, és elsőként rögzítettek 360 fokos felvételeket a Kárpátokból (Csalhó, Egyes-kő, Cohárd, Gyilkos tó, Székelykő), amely idén ősztől lesz elérhető a Google Maps-ben egy nemzetközi kampányt követően.

Ezzel is népszerűsíteni kívánják a GoTransylvania-t, Erdély csodáit és természetesen a helyi látnivalókat és értékeket.

Szintén 2017-ben a GoTransylvania Regional Development SRL (KFT) és a Lynx Solutions IT cég, a Transindex-el közösen létrehozta az Erdély 7 csodája kampányt, amely kiemelkedő sikerének köszönhetően úgy döntöttek a fejlesztők, hogy külön 3 nyelvű honlapot és új alkalmazást fejlesztenek.

Ekkor kezdődött el a GoTransylvania új változatának felépítése, amely az új dizájn és UX (User Experience) mellett új, kibővült tartalommal és további kiegészítőkkel érhető el.

Az alkalmazás fejlesztésének kezdetén sikerült megkötni egy együttműködési megállapodást Maros Megye Tanácsával, amely értelmében az intézmény hivatalos turisztikai partnerként tartalmat szolgáltat az alkalmazáshoz, és vállalja, hogy népszerűsíteni fogja az alkalmazást belföldön és külföldön egyaránt.

További partnerek után kutatva, sikerült megállapodni Hargita megyével (ADI Harghita), Gyergyószentmiklóssal, Sepsiszentgyörggyel, Székelyudvarhellyel és Kolozs megyével is.

A Hargita, Kovászna és Kolozs megyére vonatkozó bemutató anyagok még korántsem teljesek, de a fejlesztő csapat folyamatosan dolgozik a tartalom bővítésén. A továbbiakban a fejlesztők azt tervezik, hogy minden erdélyi megyével partnerséget kötnek, hogy az alkalmazásból ne maradjon ki semmi, amit érdemes megmutatni Erdélyről.

Mindemellett cél az is, hogy létrejöhessen egy közös fórum, ahol találkozhatnak az erdélyi turizmusért tenni vágyó magánszemélyek és intézmények. Nem konkurenciát szeretnénk teremteni a helyi vagy megyei szintű telefonos alkalmazásoknak, hanem egy közös, húzó felületet, amely népszerűsíteni tudja a kisebb területeket bemutató appokat.Az alkalmazásról:

A GoTransylvania jelenleg egy informatív alkalmazás, amelynek a főoldaláról könnyen elérhetőek a beállítások, a pánik gomb, a partnerek és általunk fontosnak tartott tartalmak.

Az alkalmazásban a felhasználó a „Helységválasztó” és „Régióválasztó” segítségével tud válogatni a feltöltött helységek és régiók között.
Minden régióban és helységben kategóriák találhatók, amelyeken belül Múzeumok, Templomok, Szálláshelyek, Vendéglátó egységek, Természeti látványosságok, Panorámák, Szórakozási lehetőségek vannak listázva, amelyek egy összetett térkép segítségével könnyen átláthatóvá és elérhetővé válnak a látogatók számára.

Amennyiben valaki nem tudja eldönteni, hogy mit kezdjen az alkalmazáson belüli tartalmakkal, segít a pánik gomb, amely által a minket érdeklő tevékenységek kiválasztását követően az alkalmazás kilistázza azokat a célpontokat, ahol az illető tevékenységek elérhetők.

Jövőbeli tervek:

Az alkalmazás nemsokára bővül egy erdélyi interaktív eseménynaptárral, amely szerkeszthető lesz a felhasználók által is. Ugyanakkor a naptár segítségével a látogatók visszajelzéseket tudnak küldeni különböző eseményekről vagy épp értesítést kapni, hogyha egy rendezvény közelében vannak.
A továbbiakban az alkalmazást biciklis útvonalakkal, túraútvonalakkal és egy városlátogató kiegészítővel tervezik bővíteni.

A távoli cél az, hogy néhány éven belül kiépülhessen egy olyan telefonos kalauz, amely képes megszervezni egy több napos erdélyi kirándulást biciklivel, gyalog vagy épp autóval.

A GoTransylvania alkalmazás elérhető mindkét mobilalkalmazás áruházban. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS