2019. aug. 20. keddIstván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leharapta az ellenőr ujját egy potyautas

2003. június 19. 10:47, utolsó frissítés: 10:47

Leharapta a jegyellenőr ujját a buszon egy potyautas az oroszországi Jekatyerinburgban. Az orvosok azt valószínűsítik, hogy nem lehet visszavarrni az ujjat. Az uráli nagyváros ügyészi szervei egyelőre tanácstalanok abban, hogy miként lehet felelősségre vonni a harapós fiatal nőt. Az áldozat, Anna Cserepanova mindenképpen a vádlottak padján szeretné látni a potyautast, és bizonyosan kártérítési pert is indít ellene.

Az eset valamelyest egy orosz jogszabály következménye, amelyik megtiltja az ellenőröknek, hogy fizikai erőszakot alkalmazzanak a nem fizető utasok ellen. Cserepanova ellenőr ezért a jegyvásárlást agresszívan megtagadó nő eltávolítása végett annak a retiküljét ki akarta dobni a busz ablakán. A potyautas azonban ellenállt, és leharapta az ellenőrnő ujját, amit az autóbusz padlójára köpött. Az áldozat -- elbeszélése szerint -- nem is érzett fájdalmat, hanem csak akkor kapott szinte sokkot, amikor meglátta ujját a renitens utas szájában. A buszvezető azonnal megállította a járművet, és bekísérték a rendőrségre a tette következményén láthatóan megszeppent nőt.

Azt egyelőre a jogászok sem tudják, hogy büntetőjogi szempontból felelősségre vonható-e a harapós utas, de ha Cserepanova pert nyer ellene, jóval többet kell fizetnie, mint amennyibe az 5 rubeles -- mintegy 6000 lejbe -- jegy került volna. Az ügy eljutott a városi önkormányzatig is: az egyik városatya ironikusan azt javasolta, hogy ezentúl ne engedjék szájkosár nélkül buszra szállni a jekatyerinburgi utazóközönséget. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS