2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Készült egy applikáció, amely lefordítja, hogy miért sír a csecsemő

2018. május 28. 10:33, utolsó frissítés: 10:34

Egy mobiltelefonos applikáció azt ígéri, hogy segítségével most már könnyebben megfejthető, hogy mit akar közölni a kisbaba, amikor sírni kezd. Az applikációt elsősorban hallási problémákkal küzdő szőlőknek találták ki.

A Chatterbaby állítólag képes megkülönböztetni a kisbabák különböző sírását és azok felismerése után közvetíteni a kisbaba üzeneteit a szülei fele. A fejélesztők elmondása szerint az applikáció nagy segítségére lehet a hallási problémákkal küszködő szülőknek, ugyanis a Chatterbaby figyelmezteti őket, amikor a gyermek sírni kezd és az okát is közli.

Az applikáció tesztelése során kiderült, hogy az sikeresen megtud különböztetni több mint 2000 gyermeksírást, sőt 85%-os pontossággal meg tudja állapítani, ha a kisgyerek fájdalmat érez.

A Chatterbaby összehasonlítja a kisbaba által kiadott hangot az adatbázisában szereplő többi gyermekhanggal és egy algoritmus segítségével állítólag 90%-os pontossággal meg tudja mondani, hogy mit akar a kisbaba. A fejlesztők elmondása szerint minél kevesebb a háttérzaj, annál pontosabban működik az algoritmus.

A fejlesztők elmondása szerint a legnehezebb azt megkülönböztetni, amikor a kisbaba éhes, vagy egyszerűen csak szomorú, mivel minden gyerek másképpen kommunikál. (digi24.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS