2019. február 21. csütörtökEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellopták a világ legdrágább vodkáját egy koppenhágai bárból

2018. január 03. 14:06, utolsó frissítés: 14:06

Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből, jelentette a The Local.dk hírportál.A drága italt a dán főváros Vesterbro negyedéből, a Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka egyedülálló a világon, értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek.

Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

A bártulajdonos az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja.

A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A lopást jelentették a koppenhágai rendőrségnek. A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes, mondta a bártulajdonos.Brian Ingberg szerint a rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS