2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavaszias idő lesz karácsonykor

2017. december 23. 13:02, utolsó frissítés: 13:02

Országszerte enyhe, tavaszias idő lesz karácsonykor, a déli országrészben 15 Celsius-fokig melegszik majd a levegő - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) szakembere, Alina Şerban.

Szombaton és vasárnap az ország nagy részén vegyes csapadékra, a hegyekben havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológusok szerint vasárnap 22 óráig Erdélyben, Máramarosban, a Körösök vidékén, Bánságban és Moldvában csapadékra lehet számítani, eső, havas eső, hó formájában. Helyenként megélénkül a szél, a hegyvidéki térségekben 70-80 km/órás széllökések várhatók.

Ezt követően azonban enyhül az idő, hétfőn és kedden is sokkal melegebb lesz, mint decemberben általában. Az ország központi részén és északnyugaton lesz a leghűvösebb, 4-5 Celsius-fok, délen azonban 14-15 fokig melegszik a levegő.

Az éjszakák is enyhébbek lesznek, a hegyközi medencékben is csak -3, -4 fokig csökken a hőmérséklet.

Csapadékra szinte egyáltalán nem kell számítani, csak a Keleti-Kárpátok északi részén várható elszórtan havas eső vagy hó - mondta Alina Şerban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS