2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állatkertet hoznak létre Kolozsváron

2017. december 06. 11:29, utolsó frissítés: 11:32

A Kolozsvári Agrártudományok és Állatorvosi Egyetem pályázatot nyújtott be az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökséghez, amely pályázat alapján vadasparkot hoznának létre a Hója erdő mellett egy 36 hektáros területen, amely jelenleg 600 birkának ad otthont.

A tervek szerint ide egy olyan parkot építenének fel 35 hektáron amely a biológiai sokszínűséget tükrözné.

A parkot a néprajzi múzeum szomszédságában tervezik létrehozni és rengeteg állatnak adna otthont, többek között: bölényeknek, páváknak, hattyúknak, kacsáknak, teheneknek, lovaknak, de kígyóknak is.A projekt megvalósításához 7 millió euróra, 35 hektár területre és 23 épület felépítésére van szükség.

Kétségkívül a legnagyobb vállalkozás az az 1540 négyzetméter átmérőjű medence megépítése, amelynek az aljára egy üvegfallal ellátott alagutat építenének, a vízzel feltöltött medence pedig helyi és egzotikus halaknak adna otthont.

A parkban felépülne továbbá egy kilátótorony, egy apiterápiás és egy technikai üzem, valamint üvegházak. Ezeket a helyiséget pedig biogázzal fűtenék.

A projektet 98 százalékban EU-s forrásokból tervezik létrehozni. Az építkezés hozzávetőlegesen 36 hónapot vesz igénybe. A tervek szerint szerint 2020-ra már megnyitnák a park kapuit. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS