2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ramaty idő várható

2017. november 26. 15:35, utolsó frissítés: 2017. november 27. 17:03

Kiadós esőzésekre és havazásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés vasárnap 18 órától érvényes.

Az előrejelzés szerint vasárnap este nyugat felől csapadékos időjárás érkezik és az ország nagy részében esőzésekre, hegyvidéken havazásokra kell számítani. A Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban a lehulló csapadékmennyiség elérheti a 15-20 litert négyzetméterenként. Máramarosban, Moldva és Erdély északi részein havaseső is előfordulhat. A hegyvidéken havazás várható és a hóréteg megmarad.

Hétfőn délután 16 óra körül esőzésekre és felerősödő szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lép érvénybe Munténiában, Olténiában és Moldva déli régióiban, ahol a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25 liter/négyzetmétert.

A Keleti- és Déli-Kárpátokban, valamint Erdély déli és keleti, Moldva nyugati részén hétfőn 16 órától kedd 18 óráig kiadós havazásokra és erős szélre kell számítani.

Hétfőn 20 órától kedd 16 óráig erős havazásra és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa és Argeş megye hegyvidékein. A szél akár 55-70 kilométeres óránkénti sebességgel is fújhat, a hóvihar pedig jelentősen csökkenti a látótávolságot - figyelmeztetnek a meteorológusok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS