2018. október 19. péntekNándor
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sepsiszentgyörgy korcsolyapályát ajándékoz Barótnak és Kovásznának

2017. november 20. 13:18, utolsó frissítés: 13:40

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elajándékozza a 2008-ban és 2009-ben vásárolt korcsolyapályáit, Kovászna és Barót városok kapják meg. Erről (is) döntött legutóbbi ülésén a városi tanács - írja a Székelyhon. Az átadásra a törvény lehetőséget ad.

Azért merülhetett fel, hogy Sepsiszentgyörgy elajándékozza a két kisebb méretű korcsolyapályáját, mert a város nemrég kapott egy nagyobbat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítványtól, ugyanakkor a Sepsi Aréna építésekor vásároltak még egyet, amit a belvárosban szerelnek fel, így a két régi korcsolyapálya feleslegessé vált.

Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere azt is elmondta, hogy a két kisebb pálya javításokra szorul, de a két város önkormányzata így is érdekeltek, mert a mobil pályákat üzembe lehet helyezni.

A korcsolyapályával kapcsolatban megkerestük a baróti önkormányzatot is, a hivatal illetékese, Ráduly Antal Róbert azt nyilatkozta, hogy jelenleges is folynak az egyeztetések a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal a kérdésben. Azt is elmondta, hogy semmi biztosat nem lehet tudni a pályáról, mert számukra is csak a sepsiszentgyörgyi városi tanács döntésével vált biztossá, hogy megkaphatják a pályát. A felújítás költségeiről, helyéről, illetve a beüzemelés időszakáról a napokban várható döntés.

Az egykori korcsolyapálya (Fotó: Transindex Archív)Az egykori korcsolyapálya (Fotó: Transindex Archív)


Sepsiszentgyörgyön idén a tervezett sárkánydomb helyére építenek egy 20X40 méteres korcsolyapályát, amit valószínűleg advent első napján lehet majd siklani. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által adományozott standard méretű pályát a Sepsi Aréna mellett állítják fel, a tervek szerint már decemberben beüzemelik egy légtartásos sátorban. (szekelyhon/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS