2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felállították a vásári karácsonyfát Kolozsváron

2017. november 14. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

A karácsony(i szezon) elkezdődött, és nem csak azért, mert a John Lewis áruházláncnak kijött a klasszikus karácsonyi reklámja, hanem azért is, mert Kolozsvár főterén felállították a karácsonyfát. Kedden kora délután kamionnal hozták a fát, amit rögtön fel is állítottak.

A kolozsvári ünnepi vásár a korábbi években megszokottakkal ellentétben nem december 1-jén, hanem egy héttel korábban, november 24-én kezdődik és december 30-ig tart. Idén nem csak a korcsolyapálya helye változik meg, ami miatt volt is már egy kisebb felháborodás a kolozsvári magyar közösségben, hanem a vásár bódéi is. Egyébként ezeket is elkezdték már összeszerelni.

A kolozsvári ünnepi vásár kezdése egyáltalán nem számít korainak, a budapesti karácsonyi vásár már az elmúlt hétvégén kinyitott a Vörösmarty téren, a nagyszebeni pedig (ami Romániában az egyik legszebb és legjelentősebb) pénteken, november 17-én fog elrajtolni. Sőt, az év első karácsonyi vására (igaz, nem szabadtéri, hanem üzleti) már augusztus elsején elindult Londonban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS