2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem osztogat ingyen jegyeket a WizzAir

2017. november 08. 19:56, utolsó frissítés: 2017. november 09. 09:38

Kedd este kezdett el terjedni, szerdára pedig már jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik megosztanak a Facebookon egy elég nyilvánvaló átverést. Mindezt teszik abban a hiszemben, hogy egy kérdőív kitöltésével Wizzair repülőjegyet nyerhetnek.

Már a weboldal címe (wizzair.com-signup.co) is gyanús lehetne, hogy csalásról van szó, de a WizzAir is kiadott már egy figyelmeztetést, hogy semmi közük az egészhez. Emlékeztetnek, a promócióikkal és játékokkal kapcsolatos információikat a hivatalos honlapon, amelynek címe wizzair.com, a légitársaság különböző közösségi platformjain és a hírlevelükben teszik közzé.Az állítólagos ingyen jegyhez egy kérdőívet kell kitölteni, majd az oldal úgy teszi lehetővé az "elnyert" jegyről szóló kupont, ha előbb rányomunk a megosztás Facebookon gombra. Ezt nem szabad megtenni, mert nincs ingyen repülőjegy, egyszerűen be kell zárni az oldalt. Az internetes biztonsággal foglalkozó cert.ro megosztása szerint a folyamat utolsó lépéseként banki adatokat is kérnek a csalók, ezt végképp kerülni kell.

Ugyanakkor azt tanácsolják, ha már megtetted, akkor azonnal értesítsd a bankodat a problémáról, cseréld le a közösségi médiában, illetve az emailnél hasznát jelszavad, majd töröld a megosztásod, amellyel elősegíted az átverés terjedését.

Ugyanakkor újra elmondják, hogyha túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is valóságos.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS